Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

odla gurka utomhus

Så i stora krukor 3-4 frön i varje kruka på 1-2 cm djup. Håll sådden fuktig och placera i ca 25 grader efter groning 16-20 grader.

Odla Gurka I Pallkrage Uterum Och Vaxthus Wexthuset
Odla Gurka I Pallkrage Uterum Och Vaxthus Wexthuset

Gurkor behöver mycket värme och växer bäst utomhus på en varm vindskyddad plats.

. För att odla gurka i växthus. Odla i kruka. Det är en upplevelse att knapra på sin första egenodlade gurka. Väljer du att odla gurka i kruka behöver du en kruka eller hink som rymmer minst 10 liter.

Stora höga växthustomater är svårt att odla inomhus eftersom de. Förodla i såjord inomhus eller i varmbänk. Vänj den då försiktigt vid att vara utomhus för att undvika blad- och tillväxtskador. Gruksorterna Passandra och Piccolino passar bra för krukodling både inomhus och utomhus.

Gurka som till 96 består av vatten är en ettårig slingerväxt som kommer i många former och storlekar. Melen F1 är en mycket tidig och kallväderstolerant gurka som går bra att odla utomhus i ett gynnsamt skyddat söderläge. Odla gurka - från frösådd till skörd. Tre till fem hål räcker beroende på hur stor hink du använder.

Man kan till och med odla dem inomhus om man inte har balkong eller trädgård. Bestäm var du ska odla din gurka och köp en gurkplanta utifrån det. Konsistensen är krispig och smaken nötig med svag sälta. Att odla gurka inomhus på vintern eller för den delen hela året om.

En gurka som odlas i kruka behöver tillgång till cirka 10 liter jord. Det är i detta stadiet man oftast brukar kunna ställa ut plantan utomhus ifall vädret tillåter. Det första man behöver tänka på när man ska odla tomater och gurka inomhus är vilken sort man ska välja. Det är viktigt att slutkrukan är rejält stor minst 10 liter gärna det dubbla om det finns plats.

Ska den stå utomhus behöver dagstemperaturen vara över 10 grader och risken för frostnätter vara förbi. Odla gurka är både enkelt och roligtHär visar trädgårdsmästare Anna Theorin hur hon odlar sina gurkor i kruka utan växthusGlöm inte att prenumerera på kana. Som nämnt så är vanlig grönsaksjord eller plantjord mer än passande för Gurkplantor. Om det är en växthusgurka du har valt placeras denna inne i växthuset medan frilandssorter kan ställas på en varm och vindskyddad plats i trädgården.

När det kommer till tomater så ska man välja en liten kruktomat. Gallra till 1-2 plantor per kruka. Att odla gurka i kruka är ett enkelt sätt för alla att kunna få egna gurkor hemma. Odla gurkor Odla gurkor Garden Life Tack vare sin friska smak är gurkor en mycket populär grönsak och en trevlig förfriskning varma sommardagar.

Välj en sort frilansgurka som inte kräver växthus utan kan placeras på balkongen eller utomhus på en vindskyddad och varm plats. Frilandsgurka går att odla utomhus i trädgårdslandet i pallkragar men även i krukor. Det finns sorter som är självpollinerande dvs de är helt feminina partenokarpa och sätter enbart honblommor. Gurkväxter som gurka zucchini pumpa och melon går också bra att odla i kruka.

Jag har den i en stor kruka i ett hörn där den har skydd av husväggen från två håll. I en kruka är tillgången på näring begränsad och du måste tillsätta näring i flytande form. Odla gurka Gurka är en härlig klätterväxt för balkong uterum eller växthus. Men det går oftast bra att odla i kruka också.

Viktig är att den får god tillgång till vatten näringsrik jord och en varm skyddad växtplats. Ska du odla din gurka i ett växthus utomhus på balkongen eller inomhus. Skaffa en plasthink på 10 liter eller mer. Så väljer du rätt gurka att odla.

De är också vitaminrika och innehåller mycket mineralsyror men nästan inga kalorier. Jorden som gurkplantan behöver är inte särskilt specifik så länge jorden är näringsrik och utformad för odling. Att odla gurka är enkelt och du belönas med rikliga skördar. Det vanligaste är kanske att odla morötter rödbetor potatis mm på friland eller i pallkragar.

Den enklaste metoden för nybörjare är att odla gurkan inomhus i en kruka. Odla Gurka Jord. Sortvalet är nästan det viktigaste av allt. Tänk att något som består av 96 procent vatten kan vara så gott.

De ger massor av frukter och en lummig grönska om du bara. Gurka växer snabbt är enkel att odla och ger mängder med gurkor bara man är noga med vattning omplantering duschning och gödsling. Fyll en kruka eller hink med hål i botten med grönsaksjord drygt 23 av krukan. Det finns flera olika sorter nyare F1-sorter har bara honblommor partenokarp och ska inte pollineras.

En stor kruka rymmer mer. Borra eller klipp ut några hål i botten. Odla gurka i kruka.

Odla Gurka Fran Frosadd Till Skord
Odla Gurka Fran Frosadd Till Skord
Odla Gurka I Pallkrage Uterum Och Vaxthus Wexthuset
Odla Gurka I Pallkrage Uterum Och Vaxthus Wexthuset
Odla Gurka I Pallkrage Uterum Och Vaxthus Wexthuset
Odla Gurka I Pallkrage Uterum Och Vaxthus Wexthuset
Odla Gurka Gor Sa Har
Odla Gurka Gor Sa Har
Odla Gurka Gor Sa Har
Odla Gurka Gor Sa Har

Posting Komentar untuk "odla gurka utomhus"